Patchwork & Quiltcentrum Galerie de Ganzerik
Patchwork & Quiltcentrum

Galerie de Ganzerik


Homepage Nieuws Aanbiedingen 1 september 2018 Cursussen Agenda 2018 Fotogalerij Opening, Contact & Route
Laatste wijzigingen:
vrijdag 31 augustus 2018
 

Nieuws

 

Quilttentoonstelling Quiltgroep Kleurrijk - Piaam

oktober 2018

Op 6 en 7 oktober vindt de opening plaats van de Quilttentoonstelling van Quiltgroep Kleurrijk, die altijd bij Galerie de Ganzerik bijeenkomt. Tijdens dit weekend is de Nynke pleats geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Galerie de Ganzerik is ook aanwezig met een stand.  

Een prachtige tentoonstelling, die u na het openingsweekend nog tot en met 9 november tijdens de reguliere openingsuren van de Nynke Pleats in Piaam kunt bezoeken. Kijk voor die tijden even op www.nynkepleats.nl.

 


 

Geen weekendopening in oktober!!

oktober 2018

Géén normale weekendopening in oktober!

Op vrijdag 5 en zaterdag 6 oktober is er geen weekendopening. Op zaterdag 6 en zondag 7 oktober zijn wij aanwezig bij de quilttentoonstelling van Quiltgroep Kleurrijk in de Nynke Pleats in Piaam.
U vindt ons daar met een stand met diverse stoffen en quiltartikelen. 


 

Quilts in de Johannestsjerke - zaterdagmiddag

7 juli t/m8 september

Iedere zaterdagmiddag, van 7 juli  tot en met 8 september, is de Johannestsjerke in het centrum van Oppenhuizen tussen 13.30 - 17.00 uur geopend. 

Het kerkinterieur van deze kerk is de moeite van het bekijken waard, maar kom nu op zaterdagmiddag langs en geniet naast het prachtige interieur ook van de quilttentoonstelling, samengesteld uit quilts van quiltsters uit Oppenhuizen en Uitwellingerga.


 

Regiodagen Quiltersgilde 16 en 23 maart 2018

5 maart 2018

Galerie de Ganzerik is op vrijdag 16 en vrijdag 23 maart aanwezig bij de Regiodagen van het Quiltersgilde in de regio Friesland. Kijk voor aanmelden op de site van het Quiltersgilde: https://www.quiltersgilde.nl/aanmelding-regiodagen-voorjaar-2018/

Vrijdag 16 maart VOL  en Vrijdag 23 maart

Plaats: M.F.C. de Wier, De Telle 21, 9247 BH Ureterp


 

OpenHuis Galerie de Ganzerik

3 februari

Zaterdag 3 februari tussen 10.00 en 16.00 uur bent u van harte welkom bij het OpenHuis van Galerie de Ganzerik.

Met stofaanbiedingen, veel panels, boeken, tijdschriften en natuurlijk koffie / thee!


 

Boerderij de Leijepoel in Wonen en Co 28-02-15

artikel Leeuwarder Courant

In de zaterdagbijlage van de Leeuwarder Courant verscheen op 28 februari '15 een uitgebreid artikel over de boerderij waar Galerie de Ganzerik is gevestigd. Klik voor het complete artikel op onderstaande link.

 

artikel Leeuwarder Courant 28-02-2015


 

Antependium (tafelkleed) voor kerk Oppenhuizen

september 2014

Voor de kerk in Oppenhuizen werd door Marina Verboom en Esther Smit onlangs de eerste van een serie Antependia (tafel/altaarkleden) afgerond. Dit groene kleed zal nog worden gevolgd door een paars, rood en wit kleed, zodat gedurende het hele kerkelijk jaar de juiste kleur op tafel ligt.

Wilt u voor uw gemeente ook nieuwe antependia maken, maar durft u de klus niet alleen aan. Neem contact op met Marina Verboom. We kunnen voor u een speciale groep / workshop opzetten, waarin u begeleiding bij dit werk krijgt.