Patchwork & Quiltcentrum Galerie de Ganzerik
Patchwork & Quiltcentrum

Galerie de Ganzerik


Homepage Nieuws Weetjes & Ideetjes CURSUSSEN 2022 - voorjaar Afsluiting Cursusseizoen Thermoscreendemonstratie QuiltBee en QuiltCafe Fotogalerij Gastenboek Openingstijden, Info & Contact
Laatste wijzigingen:
maandag 23 mei 2022
 

Voorjaarscursussen 2022

ECOSTOOF - de nieuwe hooikist -stofvoorbereiding


Workshop Ecostoof
Een hele leuke workshop die we gaan geven is het maken van een Ecostoof.

Wat is een Ecostoof?
Een Ecostoof is een alternatief voor een hooikist. Een hooikist is een hulpmiddel voor in de keuken dat al eeuwen bestaat en dat tegenwoordig weer helemaal in de belangstelling staat. Het is een houten kist, gevuld met hooi, waarin een pan geplaatst kan worden. De pan met inhoud wordt eerst op het fornuis aan de kook gebracht en daarna in de zeer goed isolerende hooikist gezet, waardoor het voedsel zonder verder toegevoegde warmte kan garen. Hiermee bespaart u gas/stroom en het eten kan wel garen, maar niet aanbranden!

Een Ecostoof doet exact hetzelfde, maar is door z’n omvang en het materiaal gemakkelijker op te bergen en mee te nemen. Hij wordt gemaakt van stof en gerecyclede dekbedden. Voor een grote Ecostoof is ca. 3,5 meter stof nodig. Uit een 1 persoons dekbed kunnen twee Ecostoofs gemaakt worden. Voor een kleine Ecostoof is ca. 1,75 meter stof nodig.
 
Wilt u een Ecostoof maken van stof uit uw eigen voorraad? Dan kan dat als u met een crazy patroon een grote lap maakt. In één ochtendbijeenkomst laten wij u zien hoe u de stoffen aan elkaar kunt zetten en welke maat u moet hanteren. Daarna kunt u de lap thuis afmaken, om later de stof tijdens de cursus Wonderbag te gebruiken. Natuurlijk kunt u zo’n crazy lap ook voor andere doeleinden gebruiken. Het is gewoon een leuke techniek.
 
Voorbereiding Ecostoof: grote lap stof maken
Datum: Dinsdag 19 april 2022
Tijd:  13.30 tot 15.30 uur
Kosten: €17,50
 
 
Stofaanbieding
Wij hebben een aantal leuke stoffen geselecteerd voor het maken van de Ecostoof, deze kosten €12,50 per meter. Wilt u een andere stoffen uit de winkel gebruiken in deze cursus, dan ontvangt u 20% korting op de stof van uw keuze.


Aanmelden voor deze cursus

Cursusoverzicht