Patchwork & Quiltcentrum Galerie de Ganzerik
Patchwork & Quiltcentrum

Galerie de Ganzerik


Homepage Nieuws Aanbiedingen Cursussen Nieuwsbrief Thermoscreens Bees en QuiltCafe Fotogalerij Gastenboek Opening, Contact & Route
Laatste wijzigingen:
zondag 24 november 2019
 

Quiltbees en Quiltcafe

Het komende seizoen biedt Galerie de Ganzerik een aantal vaste middagen waarop we onder het genot van koffie en thee met koek aan de slag gaan met ons eigen werk. Er is gelegenheid om dingen te laten zien en vragen te stellen. Ook kunt u nieuwe quiltplannen smeden en een volgend werk uitzoeken.

Iedere woensdagmorgen van 09.30 - 11.30 uur: Beemorgen in Galerie de Ganzerik

De derde dinsdagmiddag van de maand is er een UFO-middag
De vierde donderdagmiddag van de maand is er een Hexagon-middag
De eerste vrijdagmiddag van de maand is het Quiltcafé
De eerste zaterdagmorgen van de maand is er een Dear Jane of, anders gezegd,  een "langlopende projectenmorgen"

U bent van harte welkom om met uw werk(je) te komen werken.

We beginnen de ochtenden om 09.30 en ronden om 11.30 af. De middagen beginnen om 13.30 en stoppen om 15.30. 

De kosten per keer zijn € 3,50. Het is mogelijk een knipkaart aan te schaffen voor het bezoeken van vijf bijeenkomsten. Deze kost € 15,- en is voor alle ochtenden en middagen in een van de volgende Bee's of bijeenkomsten te gebruiken: 


Quiltcafé

Voor een gezellige middag quilten komt u naar het Galerie de Ganzerik Quiltcafé! Ooit 

begon Galerie de Ganzerik met het Quiltcafé in het Fries museum. Inmiddels wordt dit fenomeen door heel veel quiltwinkels gekopieerd.

De eerste vrijdagmiddag van de maand is er een Quiltcafé, waar we u de komende tijd de gelegenheid bieden om werkjes die u in de afgelopen jaren gestart bent en nooit hebt afgemaakt,  nu af te ronden. De komende vier maanden wordt het thema van het Quiltcafé dus "Van UFO (Unfinished Object) naar AFFO (een quilt die in gebruik genomen kan worden)".

Data: 6 september, 4 oktober, 1 november en 6 december 2019

In het nieuwe jaar 2020 gaan we dan beginnen met een nieuwe quilt. Dit leuke project ziet u vast hiernaast!


Dear Jane / Langlopende projecten Morgen

De eerste zaterdagmorgen van de maand bieden we u gelegenheid om met uw grote project langs te komen. Iedereen met een Dear Jane, Nearly Insane, Silvia Bridal Sampler, Civil War, Katja Mareks Hexagons of een ander groot project bezig is, kan hier aansluiten.

Data: 7 september, 5 oktober, 2 november en 7 december 2019


Quilting Bee

De tweede woensdagmorgen in de maand is de Quilting Bee, waarbij we ons niet alleen tot het quilten beperken maar ook andere handwerken van harte welkom zijn. Samen werken aan ons eigen project, met een hoop gezelligheid en natuurlijk een kop koffie of thee. 

Data: 11 september, 9 oktober, 13 november en 11 december 2019


UFO-middag

De derde dinsdagmiddag van de maand is er een UFO-middag, waarin u uw nog niet afgeronde werk ter hand kunt nemen. U kunt tijdens deze middag advies krijgen over hoe u uw projecten weer kunt opstarten of afronden.

Data: 17 september, 15 oktober, 19 november 2019


Hexagonmiddag

De vierde donderdagmiddag van de maand is het hexagonmiddag. Alle vormen van werken met hexagonnen krijgen op deze middag ruimte.

In september komen we bij elkaar en bekijken we wat er allemaal op tafel ligt. In oktober is er een korte instructie Hexagon As You Go.

Voor november is het idee nog in de maak. Later dit jaar zal hier meer over bekend worden.

Data: 26 september, 24 oktober en 28 november 2019